Första Magasinsgatan 5, Gävle

Kvarterets Historia

Kv. Enigheten byggdes kring 1880 och användes ursprungligen som sädesmagasin. Genom en varsam renovering har vi bevarat den råa gamla hamnmiljön och låtit detta möta dagens moderna teknik. Låg takhöjd, timmerväggar och takbjälkar har kombinerats med en modern inredning med mycket glaspartier och modern el, ventilation och belysning. Kvarteret har också en stenbyggnad som byggdes 1950 som sitter ihop med trämagasinet.

Kvarteret i Nutid

Fastigheten har ett mycket strategiska läge i närheten till Gävles nya resecentrum med buss, taxi och tåg vilket gör det lättillgängligt för besökare.

Lokalerna är välutrustade med god infrastruktur vilket ger även den lille företagaren möjlighet att på ett bra sätt nyttja all modern teknik i arbetet. Tillgängligheten till parkeringar inom området är mycket god. I hyran ingår kostnader för värme, vatten och sophantering samt tillgång till gemensamt mötesrum och lunchrum.​​​​​

Fastighetsskatt tillkommer. I hyran ingår ett antal servicefunktioner som; kontorsmaskiner, hjälpmedel och förbrukningsmaterial enligt nedan.

Kostnad för kontorsel samt byte av glödlampor och ljusrör
Städning av enskilda kontor och gemensamma ytor
Kaffeautomat och kaffe , choklad och te
Porslin och husgeråd samt förbrukningsmaterial till kök och wc/dusch
Konferensrum med möbler och konferensutrustning
Kopiering, fax, skrivare och scanner
Papper till kopiering
Brand- och inbrottslarm inklusive larmöverföringskostnader
Bredbandsanslutning, fastighetsnät och trafikkostnad. Egen IP-adress, säker
VPN-tunnlar.

Kvarterets Framtid

Alderholmen – stadsdelen som under de kommande åren kommer genomgå en stor exploatering då Gävles nya bostadsområde Gävle Strand byggs.

FastighetsMani

Tagline:
Första Magasinsgatan 5
803 10 Gävle
https://www.fastighetsmani.se/
026 - 12 00 97
2005-08-17
FastighetsMani
FastighetsMani