Castellum kommer att tredubbla United Spaces ytor

Castellum köpte i förrgår United Spaces för 200 miljoner och meddelar nu att de kommer att tredubbla United Spaces ytor.

Nu tittar Castellum på att etablera sig även utanför Stockholm, Malmö och Göteborg, där United Spaces är verksamt idag.

– Vi kommer titta på fler etableringar i Stockholm men även förstärka i Göteborg. Sen tittar vi naturligtvis på huvudstäderna i form av Köpenhamn och Helsingfors men även våra andra städer. Vi går igenom alla våra 20 städer runtom i Sverige för att se var det går att etablera sig. Det här kommer inte ske samtidigt utan det kommer ske i den takt som är lönsam för oss. Men vi kommer expandera till ungefär 40-50 000 kvadratmeter inom några år. Det är vår plan, säger Saxborn till Fastighetsnytt i samband med en presentation av affären.

Castellum meddelade på tisdagen (2019-01-29) att man köper United Spaces för 200 miljoner kronor. United Spaces är verksamt inom coworking, det vill säga delade kontor, som man säljer medlemskap till.

I pressmeddelandet står det att coworking konceptet spås driva på med en urstark tillväxt de kommande åren. I centrala London och New York utgör coworking 25-30 procent av nytecknade avtal på marknaden. Enligt Saxborn måste man vara på hugget nu när hyresmarknaden förändras.

– Vi tror det är extremt viktigt att vara på den här frågan nu för vi tror att kontorskonceptet som sådant utvecklas, säger han.